Lindab logo
Bezplatná infolinka
053 39 13 000
Email
informacie@lindab.com
Fakturačná adresa
Lindab a.s.
Jamník 278, 053 22
IČO
36214604
DIČ
2020035061
IČ DPH
SK2020035061

Rekonštrukcie

Čas na zmenu ?

Rekonštrukcie striech

Ako čas plynie, aj najodolnejšie strechy sa postupne dostávajú do štádia, kedy ich funkčnosť je výrazne znížená a prestávajú efektívne chrániť domácnosť pred vonkajšími vplyvmi. Vtedy nastáva moment, keď musíme vážne uvažovať o oprave alebo výmene strechy.

Na Vašej streche záleží

Žiadna časť stavby nie je vystavená silnejším vplyvom počasia ako strecha. Nerobte preto kompromisy v kvalite strechy a nechoďte do neoverených riešení. Možno ušetríte pár desiatok, možno stoviek EUR pri investícii, avšak dodatočné opravy, alebo náklady na výmenu po pár mesiacoch Vás môžu stáť niekoľkonásobne viac. Či už ide o malé netesnosti, ktoré postupne zväčšujú svoj rozsah, alebo o vážne poškodenie strešnej konštrukcie v dôsledku nepriaznivého počasia, náklady na opravy alebo dokonca celkovú výmenu strechy môžu rýchlo narásť na niekoľkonásobok pôvodnej úspory. Je preto dôležité brať do úvahy celkovú životnosť strechy a nie len jej počiatočnú cenu. Kvalitná strecha, aj keď vyžaduje vyššiu investíciu na začiatku, sa v dlhodobom horizonte ukáže ako oveľa výhodnejšia. Nielenže poskytuje lepšiu ochranu pre dom a jeho obyvateľov, ale aj znižuje potrebu častých opráv alebo výmeny, čím ušetrí výrazné finančné prostriedky. Výber strešného materiálu a kvalitnej realizácie by preto nemal byť len vedľajším rozhodnutím pri stavbe domu.

Čo je potrebné vedieť pred rekonštrukciou ?

Rekonštrukciu strechy neplánujete každú chvíľu. Niekto plánuje rekonštrukciu raz, maximálne dva krát za život. Častokrát Vás pri rekonštrukcii zastihnú veci, s ktorými nerátate. A práve preto treba byť pripravený vopred na všetky možné úskalia. Vždy je podstatné poznať stavbu, čo na Vás čaká po odkrytí starého strešného systému. Viete napríklad, prečo je plechová strešná krytina vhodnejšia pre domy v rekonštrukcii ? A akú povrchovú úpravu si vybrať ? Ako si vybrať podstrešnú fóliu ? Čo všetko má obsahovať kompletná cenová ponuka ? Nebojte sa, všetko si povieme a vysvetlíme…

Pred tým, ako začnete…

V súčasnosti je na trhu veľký výber rôznych typov strešných krytín. Betónové, asfaltové, pálené škridle či plechové strechy, všetky krytiny majú svoje výhody a nevýhody. Pokiaľ sa pozrieme podrobnejšie na všetky možnosti, plechové strešné krytiny majú svoje výhody a nezameniteľné miesto v oblasti rekonštrukcií. Na rozdiel od ťažkých betónových alebo pálených škridlíc, plechová strešná krytina nezaťažuje krov, čo výrazne vplýva na celkovú statiku vašej stavby. Navyše plechová krytina je jednoduchšia na manipuláciu a prepravu.

Nechajte si poradiť

Ak stojíte pred rozhodnutím, akú strešnú krytinu si vybrať, vyžaduje si to zváženie viacerých faktorov. Preto je rozumné sa obrátiť na niekoho s väčšími skúsenosťami alebo pohľadom na vec. Naši obchodní zástupcovia sú nielen kvalifikovaní odborníci s dlhoročnou praxou a skúsenosťami, ale sú tu pre Vás a ochotní kedykoľvek poradiť, venovať Vám čas a pozornosť. Nech už máte akúkoľvek otázku, či už sa jedná o poradenstvo ohľadom produktov alebo poradenstvo o najnovších trendoch. Dohodnite si stretnutie s obchodným zástupcom z Vášho regiónu a nechajte si poradiť. Radi Vám pomôžeme nielen s konzultáciou, ale prevedieme Vás celým procesom od poradenstva až po finalizáciu. Poradíme Vám, čo je vhodné pre Vašu stavbu, odporučíme povrchovú úpravu, pomôžeme Vám nájsť klampiara alebo strešné centrum, ktoré je naším partnerom.

Čo má obsahovať kompletná cenová ponuka ?

Aby bol strešný systém naozaj funkčný, musí byť kompletný. Preto my v Lindabe vám spracujeme cenové ponuky tak, aby ste pri realizácii strechy nemuseli dodatočne dokupovať potrebné prvky ako sú napr. vetracie alebo klampiarske prvky, skrutky, tesnenia, fólie, ktoré Vám z taktických dôvodov neboli napočítané a strešný plášť bez nich nebude funkčný. . Chýbajúce prvky, alebo časť krytiny buďte musieť tak či tak dokúpiť, avšak bude Vás to stať peniaze, čas a starosti navyše. Preto Vás chceme poprosiť: Pri porovnávaní našej cenovej ponuky s konkurenciou, porovnávajte porovnateľné. Garantujeme, že konečné rozdiely v cene budú takto minimálne, prípadne žiadne.

A čo tak vzorka ZADARMO ?

Výhody Lindab Goodlock

Výška vlny Lindab Goodlock

Tabuľa Goodlock, s najvyššou výškou vlny ( 46 mm) na slovenskom trhu, výrazne zvyšuje statickú nosnosť celej strechy a zabezpečuje jej pevnosť, s dokonalým vzhľadom.

Jednoduchá montáž bez viditeľných skrutiek

Pri výbere strešnej krytiny je dôležitá nie len estetika, ale aj jednoduchá montáž, ktorá ušetrí čas a úsilie. V tomto ohľade vyniká Lindab Goodlock, ponúkajúc nielen štýlovú strešnú krytinu, ale aj proces inštalácie, ktorý je intuitívny a prístupný pre každého.

Jednoduchá preprava

Maloformátové dielce umožňujú jednoduchú manipuláciu pri práci s rýchlu realizáciu strešného systému (1 tabuľa = 0,88m2). Laicky povedané, celú strešnú krytinu Vám dovezieme na „jednej euro palete“ (150 ks = 1 euro paleta).

Overené časom

Pri výbere strešnej krytiny môžete mať istotu, že Lindab Goodlock nie je len aktuálnou módnou vlnou, ale spoľahlivým partnerom s bohatou históriou kvality a dlhodobej výkonnosti. Vaša strecha, vaša istota, od roku 2006.

Príslušenstvo pre dokonalý strešný systém

Katalógy na stiahnutie:

Strešné krytiny Lindab

Lindab Rainline 150H

Lindab SolarRoof 2.0

Cenník Lindab