Lindab logo
Bezplatná infolinka
053 39 13 000
Email
informacie@lindab.com
Fakturačná adresa
Lindab a.s.
Jamník 278, 053 22
IČO
36214604
DIČ
2020035061
IČ DPH
SK2020035061

rekonstrukcie4

Čas na zmenu?

 

Ešte stále váhate nad

rekonštrukciou strechy ?

Strecha vášho domu hraje kľúčovú úlohu vo vašej celkovej pohode a bezpečí. Predstavuje ochranu pre vás a vašu rodinu pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami. Ak vaša strecha slúži viac ako dve – tri desaťročia, môže už vykazovať známky opotrebovania. Malé trhliny alebo odlupujúce sa kúsky starej strechy sa môžu zdať ako menšie defekty, no môžu spôsobiť veľké škody počas silných búrok alebo zimných mesiacov. Navyše, uvoľnené alebo poškodené časti strechy môžu viesť k únikom vody, ktoré môžu spôsobiť poškodenie interiéru domu, vrátane zatekania na stropy a steny, čo môže viesť k drahým opravám.

Vyhrajte 500 € na novú strechu s Lindabom 

súťaž-final-grafika

Prečo rekonštruovať ?

Únava materiálu

Únava materiálu na streche je pomerne zložitý jav, ktorý môže viesť k postupnému zlyhaniu materiálu. Tento fenomén sa začne prejavovať často nenápadne a môže mať rôzne príčiny, niekedy spôsobené dlhodobým pôsobením environmentálnych faktorov, ako je silný vietor, intenzívne slnečné žiarenie, teplotné zmeny alebo neustále zrážky. Z pohľadu štruktúry materiálu môže dochádzať k mikroskopickým prasklinám, ktoré sa postupne a neviditeľne rozširujú a oslabujú celistvosť materiálu. Dlhodobé následky únavy materiálu môžu byť vážne, ak nie sú včas identifikované a adresované. V prípade ignorovania počiatočných príznakov môže dôjsť k výraznému poškodeniu strechy, ktoré môže vyústiť až k jej celkovému kolapsu. Preto je dôležité pravidelne kontrolovať stav strešných materiálov a pri prvých známkach únavy materiálu konzultovať situáciu so špecialistami, ktorí dokážu odporučiť najvhodnejšie riešenia, či už ide o opravu poškodených miest, alebo v krajných prípadoch, kompletnú výmenu strechy.

Rozšírenie strechy

Pri plánovaní rozšírenia strechy je potrebné najprv posúdiť súčasný stav a štruktúru strechy, aby sme zistili, či je vôbec možné takéto rozšírenie uskutočniť. Musí sa dbať na to, že nová časť strechy musí harmonicky splynúť so starou, nie len z pohľadu materiálov a tvarovania, ale aj z hľadiska statiky. Pri samotnej implementácii rozšírenia strechy je veľmi dôležitý výber správnych materiálov. Tieto musia nielen zodpovedať technickým požiadavkám a štandardom, ale mali by aj esteticky ladiť s ostatnou časťou budovy. Celý proces rozšírenia strechy vyžaduje nielen technické, ale aj kreatívne myslenie a dôkladnú prípravu. Výsledok však môže výrazne zlepšiť funkčnosť, estetiku a celkovú hodnotu nehnuteľnosti, čo robí tento zásah atraktívnym riešením pre mnoho majiteľov budov, ktorí hľadajú spôsob, ako svoj domov alebo investíciu prispôsobiť meniacim sa potrebám.

Nový vzhľad

 

Po dokončení rekonštrukcie strechy sa celkový vzhľad stavby radikálne zmení. Pôvodne zastaraná a zanedbaná budova, ktorá pôsobila dojmom opustenosti, teraz vyniká svojou obnovenou krásou a pôsobí sviežo a nádherne v mestskej alebo vidieckej časti krajiny. Zmena strechy prispieva k tomu, že celá stavba získa nový život a charakter. Použité materiály nielenže zlepšia estetický vzhľad stavby, ale zároveň zvýšia jej funkčnosť a energetickú efektivitu. Moderné strešné krytiny zvyšujú odolnosť budovy proti poveternostným vplyvom. Nová strecha prinesie vizuálne príťažlivé prvky, akými sú napríklad elegantné strešné okná alebo moderné solárne panely, ktoré sa harmonicky dopĺňajú s celkovou architektúrou stavby.

Prečo plechovú strechu ?

Váha

Plechová strecha nezaťažuje spodnú stavbu (nepraskajú múry, nenarušuje statiku konštruovaného objektu)

Univerzálnosť

Nie je potrebné stavať masívne a hrubé krovy, pretože plechové krytiny sú až 10 krát ľahšie ako betónové či keramické.

Rýchla montáž

Plechové strešné krytiny vďaka svojím jedinečným vlastnostiam zabezpečujú rýchlosť montáže a to patrí k prednostiam týchto krytín.

100% odolná

Plechové strešné krytiny Lindab sú 100% nenasiakavé a mrazuvzdorné. Svedčia o tom aj naše záruky.

A čo tak vzorka ZADARMO ?

Ako môže vyzerať Vaša nová strecha Lindab ?

Vyžiadajte si cenovú ponuku